7 Şubat 2014 Cuma

Tiramisu


Kız kardeşim Luan'ın gizli tarifi ve kısa bir bilgi…

Biz İtalyan’lar için "tiramisu "kelimesinin anlamı “moralini düzelt” anlamına da gelmektedir. Tiramisu’nun lezzeti bütün dertlerinizi bir süreliğine unutturabilecek güçte olduğu için bu ismi almıştır. Umarım sizde de aynı etki olur. :) Bunun için sizinle paylaşacağım tarifi yapmanız gerekiyor, çünkü burada yediğim tiramisularin bizimkiyle pek bir alakası yok, kusura bakmayın. Haydi, birde benim tarifimi deneyin!

Malzemeler:
(6 Kişilik)
  • 5 yumurta 
  • 500 gram mascarpone peynir (Sadece bu peynirle yapın, labne kullanmayın.) 
  • 5 çorba kaşığı toz şeker 
  • Tuz 
  • 150 gram bitter çikolata 
  • 300 gram savoiardi biskuvi (Savoiardi biskuvi bulamazsanız kedi dili tercih edebilirsiniz.) 
  • 1 bardak sütlü filtre kahve 
  • 30 gram toz kakao 


Tarif:
2 çukur kapta yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırın. Kesinlikle beyazına sarısını bir parça bile karıştırmayın. Yumurtanın beyazına bir tutam tuz koyup mikserle karıştırın. İstediğimiz kıvama gelip gelmediğini anlamak için kabı ters çevirdiğinizde dökülmemesi gerekir. Eğlenceli bir test etme şekli öyle değil mi? :) Hazır olduğunda buzdolabına kaldırın. Şekeri yumurtanın sarısına ekleyip onu da mikserle karıştırın. Şeker eridiğinde maskarpone peynirini ekleyip elde tel çırpıcı ile karıştırın. İyice karıştırınca buzdolabında ki karışımı da bu karışıma ekleyin. Artık kremamız hazır. Tatlıyı yapacağınız hafif derin kabı zevkinize göre seçip krema karışımımızdan biraz sürerek zemini hazırlayın. Ve şimdi bisküvileri kahveye batırarak üstünü kaplayın. Üstüne bıçakla parçalara böldüğümüz çikolata parçacıklarından serpin. Bir kat daha kremayla kaplayın. Aynı işlemi bir kat daha yapın. Servisten önce buzdolabında 2 saat de dinlendirirseniz parmaklarınızı bile afiyetle yersiniz. :) Afiyet olsun, Buon Appetito!


5 yorum:

  1. Merhaba, tiramisu benim en sevdiğim tatlıdır..tarif ve bu muhteşem görüntü için teşek
    kürler.ilk fırsatta sizin tarifinizi deniycem.
    bloğunuzu takipteyim:)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. teşekkurler ..1 haftaya kadar www.danilozanna.com u acıyoruz ordan daha detaylı ve cok tarıfe ulasabılırsınız ..sevgıler

    YanıtlaSil
  3. merhaba,
    1.bazı tariflerde yumurta ve şeker benmari usulü pişiriliyor neden?
    2.yumurta ve şeker benmari usulü pişirilmez ise yumurta ve çiğ kokusu olur mu?
    3.krema tarifinde un kullanılıyor, kullanılmaz ise ne olur

    YanıtlaSil
  4. Önceden tiremisu ya bir içki de konuluyordu.?şimdi hiçbir tarife yok....ne ,ne kadar konuluyor?

    YanıtlaSil
  5. Aynı tarifi yaptım ama kremam çok cıvık oldu ne yapmalıyım acil cevap verirmisiniz

    YanıtlaSil