14 Şubat 2014 Cuma

Somonlu Kabak Pestolu Burgu Makarna

Fusilli Al Pesto Di Zucchine Con Salmone
(4 kişilik)



Malzemeler

400 gr burgu makarna
1 iri diş sarımsak
200 gr somon fileto

Pesto sos;
20 gr feslegen
40 gr parmesan
30 gr dolmalık fıstık
30 gr badem
200 gr (1 adet iri) kabak

Kabağı rendeliyoruz ve bir tel süzgeçe rendelenmiş kabağı koyuyoruz. Üzerine bir tutam tuz ekleyerek ve altına bir tabak yerleştiyoruz. Kabağın suyunun süzülmesini bekliyoruz. 5-10 dakika sonra kabağın suyunun nasıl süzüldüğünü görüp şaşırcaksınız. :) Sonra parmesan, dolmalık fıstık, fesleğen, badem, biraz zeytinyağı ve tuzla beraber rondoda 1-2 dakika sos haline gelene kadar karıştırıyoruz. Suyu süzülen kabağı da karışıma ekleyip tekrar rondoda karıştırıyoruz. Pesto sosunuz hazır. :)

Haşlanan makarna suyuna sadece tuz ekliyoruz. Su kaynayınca makarnayı suya atıp 7 dakika isteğinize göre daha fazla pişiriyoruz. Biz İtalyanlar aldante yani orta pişmiş makarna seviyoruz. Daha sağlıklı olduğu için size de bu şekilde tüketmenizi tavsiye ederim. İçindeki değerleri kaybetmemiş ve sosu daha iyi gösteren bir makarna yemiş olursunuz, benden söylemesi.;)  Diğer yandan da somonu küçük küçük kesiyoruz. Sonra tavayı alıp içine biraz zeytinyağı ve 1 iri sarımsağı bir kaç kez çevirerek üzerine somonları ekliyoruz. Hızlıca pembeleşecektir. Çok pişirmemeye dikkat etmelisiniz. Sarımsağı alıp haşladığımız makarnayı süzüp (sudan gecirmeden) somonun yanına tavaya alıyoruz. Pesto sosu da ekleyip bir iki kere çevirip servis tabağımıza alıyoruz.

Somon yemeyen kim varsa bu makarna ile artık bayılarak yiyecektir; İtalyan garantisi veriyorum
Afiyet olsun / Buon Appetito!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder