Delizia Alla Frutta
Malzemeler;
100 gr çilek
100 gr kivi
1 tatlı kaşığı şeker
1 limonun suyu
4 çorba kaşığı şeker
Pandispanya;
300 gr un
300 gr şeker
300 gr yumurta akı
150 gr yumurta sarısı (Yaklaşık 8 yumurta.)
Limonlu krema;
50 gr un
50 gr şeker
500 ml süt
6 yumurta sarısı
1 limonun kabuğu
Crema Chantilly sosu;
300 ml krema
20 gr şeker
Pandispanya için yumurtaların sarısını ayırdıktan sonra mikser
yardımı ile 150 gram şekerle köpürene kadar iyice karıştırıyoruz. Aynı işlemi başka
bir kapta yumurtanın beyazı içinde 150 gram şekerle karıştırarak tekrarlıyoruz.
Bu iki yumurtayı yavaşça birbirine karıştırıyoruz. Karışıma yavaş yavaş unu
ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. İstediğiniz kalıba döküp 180 derece, önceden
ısıtılmış fırına koyuyoruz. 20 dakikada pandispanyanız hazır olacaktır.
Limonlu krema için şekerle yumurta sarısını daha önce yaptığımız
gibi mikserle köpürtüyoruz. Karışıma önce unu daha sonra sütü ekliyoruz.
Limonun kabuğunu soyuyoruz. Bu sos için sadece dışındaki ince sarı kabuğu kullancağımız
için kabuğunu soyduktan sonra içini kenara ayırıyoruz. Daha sonra içini de
kullanacağız. Limonun kabuğunu karışıma ekleyip orta ateşe koyuyoruz ve yavaş
yavaş karıştırıyoruz. Sosun koyulaşmasından olduğunu anlayabilirsiniz. Ateşten
alarak içerisinde ki limonu alıp
soğumasını bekliyoruz. Soğumasını beklerken üst katmana sosa değecek şekilde streç film koyuyoruz ve
buzdolabında beklemeye alıyoruz. Soğuk olması bu işin sırrıdır, unutmayın! Bu
sossun kıvamını korumasını sağlayacaktır.
Şimdi diğer sosumuz "Crema Chantilly’e” geçiyoruz. Kremayla şekeri mikserle karıştırıyoruz ve ilk
yaptığımız soğumuş sosla bu karışımı yavaş yavaş birbirine karıştırıyoruz. Sonunda
tatlıda kullanacağımız kremamız hazır. :)
100 gram çilek ve 100 gram kiviyi çok küçük parçalar halinde
kesiyoruz Meyvelerin üstüne bir tatlı kaşığı şeker ve daha önce dışını
kestiğimiz limonun suyunu ekliyoruz. Başka bir köşede 4 çorba kaşığı şekerle 300
ml suyu ısıtıyoruz. Kaynayınca soğumasını bekliyoruz. Ilık soğuk arası olunca
bu suyla pandispanyaları ıslatıyoruz. Bir yandan da küçük meyve karışımıyla
krema sosunu karıştırıp pandispanyanın içine ve dışına sürüyoruz. Bu kısmı
yaratıcılığınıza bırakıyorum. Vermek istediğiniz şekle göre kaplayabilirsiniz.
Ben krema sosuyla fondü gibi bile seviyorum. :) Krema sosunu ortaya koyup bandırarak bile
yiyebilirsiniz yani... Ya da pasta gibi... Bir diğer alternatif ise küçük
kalıplara döküp içini ve dışını kaplayabilirsiniz. Bu aşamaya kadar geldiyseniz
eminim cok güzel yaratıcı fikirler bulacaksınız. ;)
Aşkla yapıp aşklarınız ile yiyiniz.
Afiyet olsun / Buon Appetito
Mutlu Sevgililer Günü…
Merhaba ,
YanıtlaSilSizi zevkle izliyorum.Pandispanya tarifinizi de cok dikkatle dinledim.Tarifde 300gr un yazıyor ama
siz tv de yaparken yârim kilo un dediniz.
Acaba hangisinini uygularsak daha iyi olur? Yolunuz acik olsun.
turkanakgun@gmail.com
merhaba gec cvp verdıgım ıcın kusura bakmayın ama bu blogu kapatıp web sıtesı acmak ıcın ugrasıyoruz su sıralar www.danilozanna.com onada bakabılırsınız bundan sonra kı tarıfler ıcın ..bı ıkı gune aktıf olacak ..ve tarıte 300 gr un kullanmanız gerek..sevgıler
YanıtlaSil